Hafif bir malzeme olması, taşınmasının ve kurulumunun kolay olması, ekonomik olması, çevresel etkilere karşı daha dayanıklı oluşu, fabrika ön üretimi ile standart kalite ürün ortaya çıkması, tekrarlı kuruluma uygun olması tercih edilmesinde önemli faktörler olmuştur. Rollfom makinelerinde şekillendirilmiş hafif çelik profiller genellikle, tek etkili veya çift etkili olarak, çelik kolon, kiriş ve makas gibi taşıyıcı yapı malzemelerinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu profiller rollforming tekniği veya preste bükerek şekil verme yöntemleri ile üretilip panel haline getirilir.
Duvar panelleri, Makas panel, Tavan paneli, Çatı paneli ve taşıyıcı kolonlardan oluşan yapılarımız, cıvata sistemiyle birleştirip hazırlandıktan sonra duvar paneli haline getirilip, kaplama malzemeleri ile kapatılıp düz duvar oluşturulur. Fabrikadan projesine uygun ebatlarda üretilip kodlanmış olarak gelen hafif çelik yapı profilleri, atölye ortamında duvar ve çatı panellerini oluşturmak üzere istiflenir. Birleştirme işleminde duvar ve çatı panelleri proje şekline uygun olarak birleştirilir. Binanın iç yüzeyi alçı levha ile kaplanıp düzgün bir sonlandırma görünümü elde edilir.
Prefabrik Yapılar standart olarak 125 cm eninde ve 250 cm, 280 cm veya 300 cm yüksekliğinde panellerden oluşur. Bu panellere rollform makinalarında C ve U çelik profil kesitleri ile çelik karkas oluşturulur. Bu karkas yapının içi taşyünü yalıtım veya eps yalıtım malzemeler ile doldurularak her iki tarafı çimento esaslı yonga levha ile kaplanır.
Sandviç paneller iki tarafına boyalı galvaniz sac arasına muhtelif kalınlık ve yoğunluklarda poliüretan, taşyünü veya eps yalıtım malzemeleri uygulanarak imal edilen çatı veya cephe panellerinden oluşan yapı malzemesidir.
Sandviç panellerde her iki yüzeydeki saclar coil coating teknolojisiyle boyanmaktadır. Bu boyama teknolojisi sayesinde uzun yıllar korozyona dayanabilir. Estetik görünüme sahiptir.
Genellikle soğuk iklimlerde yalıtım özelliklerinden dolayı tercih edilmekle birlikte, tüm bölgelerdeki yapılarda uygulanan bir yapı sistemidir.
Pres paneller standart olarak 125 cm eninde ve 250 cm, 280 cm veya 300 cm yüksekliğinde panellerden oluşur. Bu panellerde yalıtım malzemesi 16 kg/m³ dansite polistren köpük (eps) ile sağlanmaktadır. Polistren köpük, dış katmandaki levhalar ile aynı boyutta hazırlanır ve pres altında bekletilerek birleştirilir.
Bu paneller doğal şartlara karşı dayanıklı, su, nem ve ısıdan etkilenmeyen ve boyanabilir olmakla birlikte estetik ve uzun yıllar kullanabilecek bir yapı teknolojisi ürünüdür.
Galvanizli çelik özel profiller kullanılarak zemin platformu, taşıyıcı köşe profilleri, çatı konstrüksiyonundan oluşan hazır yapılardır. Duvarları sandviç panellerden oluşturularak, tüm elemanları cıvata somun ile birleştirilir ve sabitlenir.
Konteyner yapı sistemi, fabrikada tamamen kurulu olarak hazırlanarak kurulacağı yere sevk edilebilen modüler yapılardır. Denizaşırı yüklemeler içinse nakliye avantajı sağlayabilmek adına demonte olarak da üretilip sevk edilebilir.
Kabin yapılar güvenlik kulübesi, otopark ödeme noktası, büfe, taksi durağı gibi amaçlarla kullanılan, galvanizli çelikten yapılmış şase platformu üzerine kurulan yalıtımlı ve kullanıma hazır yapılardır. Bina çatı yapıları da galvanizli çelikten üretilir. Duvarlar ise sandviç panel, pres panel veya çelik karkas üzeri çimento esaslı yonga levha olabilmektedir. Kapı ve pencereler binada montajlı olarak sevk edilmektedir. Şehir hayatının düzenlenmesi, kolaylaşması için gereken fiziki yapı ihtiyacı kabin yapı sistemleri ile giderilmektedir.
Galvanizli sac şeritlerin rollform makinalarında şekil alarak elde edilen yapı profilleri ile hafif çelik binaların karkas yapıları oluşturulur. Oluşturulan bu karkas yapının dış cephesi çimento esaslı yonga levha ile kaplanırken, profil araları yalıtım malzemesi ile doldurulur. Tüm elektrik ve mekanik tesisat bu aşamada mümkün olduğu kadar duvar içinde monte edilir. İç cephesi ise alçıpan levhalarla kaplanır. Oluşan bu yapı yaşam konforu yüksek, esnek, mimari estetiğe sahip ve betonarme binalara en iyi alternatif bina olduğu için tercih edilen yapı sistemidir.
Endüstriyel yapısal çelik sistemi depolar, hangarlar, fabrikalar, pipe-rack yapılar gibi endüstriyel amaçlı tesislerin kurulumlarında kullanılan yapısal çelik malzemelerden oluşur. Yapısal çelik malzemeler kolon-kiriş, şase, gibi yapı elemanları olarak fabrikada bağlantı yerlerine kadar ön üretimle Alkon Çelik kalitesiyle hazırlanır. Projeye uygun olarak üretilen yapılar, sahada kurularak proje sahibine teslim edilir.
Modül Yapılar fabrikadan hazır modüller halinde üretilerek arsanıza veya sahanıza sevk edilebilen mimari zarafeti ön planda tutan çelik yapılardır. Tek modül olarak küçük ev tarzında üretilebileceği gibi, birden fazla modüllerin birleşimi ile daha geniş yaşam alanları oluşturulabilmektir.
Binaların yapısı gereği dış cephede gerek kaplama görünümünde gerekse renk seçme imkânı sunarak kullanıcının beğenisine uygun farklı opsiyonlarda üretilebilmektedir. Alkon Çelik, kalitesi ve deneyimiyle, talep edilen bina projelerini kısa sürede tamamlar.